JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Kollegene opplever at de kjenner hverandre på en annen og bedre måte enn før den sosiale stafetten. F.v: Thomas Griffiths, Helga Braathen, Vibeke Aarflot og Camilla Ljone.

Kollegene opplever at de kjenner hverandre på en annen og bedre måte enn før den sosiale stafetten. F.v: Thomas Griffiths, Helga Braathen, Vibeke Aarflot og Camilla Ljone.

Adrian Nielsen

Kollegene hadde aldri tid til å finne på noe sosialt. Nå gjør de noe gøy sammen hver måned

Bingo, badstu og bollebaking. Med en sosial stafettpinne går det på rundgang å finne på noe sosialt med kollegene.

solfrid.rod@lomedia.no

Sosionomene Vibeke Aarflot og Helga Braathen sitter konsentrert over bingobrett, tusjer og oversikten over kveldens låter. De er klare for kveldens musikkbingo sammen med kolleger fra Handelshøgskolen BI.

Hver låt har et tall. Det gjelder å kjenne igjen låten, sjekke hvilket nummer den har og forhåpentligvis finne det tallet igjen på sitt eget brett.

Adrian Nielsen

Dette er månedens versjon av avdelingens sosiale stafettpinne. Som navnet sier går det på rundgang å ta sosiale initiativ. To og to har ansvar sammen, og i kveld har Thomas Griffiths og Camilla Ljone tatt med kollegene på musikkbingo på et av Oslos eldste utesteder.

– Det er så lett å si «vi må finne på noe», og så har det plutselig gått to måneder. Men når du vet at i februar har jeg ansvar, så blir det noe av, sier Ljone.

Kjenner hverandre bedre

Gjengen rundt bordet jobber sammen i BI Counselling and Learning Support, som jobber med læringsstøtte og psykososial oppfølging av studenter.

Å le sammen og synge med til gamle favoritter over et glass og en matbit gjør noe med gruppa, mener de. Flere opplever at de kjenner hverandre på en annen og bedre måte enn før den sosiale stafetten.

– Jeg bruker mye tid på å snakke med studenter som har det vanskelig. Det kan være ganske tungt. Sånn er jo arbeidshverdagen for mange sosionomer. Jeg tror det er fint for alle å ha det gøy med kolleger, men kanskje er det litt ekstra viktig i sånne jobber. Når vi kjenner hverandre bedre, er det lettere å stole på hverandre også, sier Vibeke Aarflot.

Sushi og badstu

Neste gang stafettpinnen kommer til henne vil hun invitere kollegene hjem på sushikurs. Selv har hun laget sushi i flere år, og ser fram til å lære bort sine kokkekunster. Hun gleder seg også til en tur på badstuflåte i løpet av våren.

Hva er din favoritt så langt?

– Musikkbingo er veldig gøy. Og så var det veldig hyggelig i desember. Da hadde alle så tett program på kveldene, så vi la det til dagtid i stedet. Alle tok med noe til en julelunsj. Det trenger ikke å være så avansert. Og det må ikke koste mye penger. Det er viktig at alle kan være med.

Har du noen tips til folk som har lyst til å gjøre noe sosialt sammen med kollegene sine?

– Lag et system. Det høres kanskje kjedelig ut, men det er lurt. Et excel-skjema som sier hvem som har ansvar hvilken måned, da blir det noe av, anbefaler Aarflot. Og legger til:

– Og så er det fint at to har ansvar sammen. Da er det sosialt å planlegge også.

Vibeke Aarflot (t.h.) og Helga Braathen jobber med psykososial oppfølging av studenter.

Vibeke Aarflot (t.h.) og Helga Braathen jobber med psykososial oppfølging av studenter.

Adrian Nielsen

Ha-med-dag for voksne

Det var Griffiths og Ljone, de to nyeste på avdelingen BI Counselling and Learning Support, som hadde med seg den sosiale stafettpinnen fra en annen avdeling i BI-systemet. Der var det blant annet populært med ha-med-dag. Konseptet er kjent for mange foreldre som en dag der barna får lov til å ha med en leke i barnehagen.

Da de to kollegene arrangerte ha-med-dag på jobben, var tanken at alle skulle ta med en gjenstand som betyr noe i livet deres og si litt om den. Ljone tok med seg randoneeski og fortalte om hva det gir henne å gå på toppturer.

Kollega Griffiths hadde med hjemmelaget is fordi han er glad i å lage mat.

– En annen gang hadde jeg med en fotball signert av alle spillerne på Manchester United. Jeg fikk den av bestefaren min og den betyr mye for meg. Sånne ting gir andre samtaler enn man vanligvis har med kolleger. Det er ikke alltid så mye som skal til, mener Griffiths.

Adrian Nielsen