JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fire nye kvinner får toppverv i FO

Fire avdelinger i FO har valgt nye ledere denne våren. Her blir du bedre kjent med dem.

Privat/Sunniva Roumimper/Hanna Skotheim/Jan-Erik Østlie

anne@lomedia.no

FOs avdelinger i Viken, Vestland, Agder og Trøndelag har valgt nye ledere denne våren.

Herdem Trønnes, leder FO Viken

– Politisk påvirkning er morsomt, sier Herdem Trønnes som er valgt til leder i FO Viken.

– Politisk påvirkning er morsomt, sier Herdem Trønnes som er valgt til leder i FO Viken.

Jan-Erik Østlie

Alder: 39

Bosted: Bærum

Utdanning: Vernepleier

Familie: To jenter på 9 og 11 år

Hobby: Fotballtrener for yngste datter og trener og spiller på damelaget Jardar

Herdem Trønnes er utdannet vernepleier og har yrkesbakgrunn fra boliger for mennesker med utviklingshemming i Bærum kommune. Hun har vært tillitsvalgt i FO siden 2016. Det siste året har hun vært hovedtillitsvalgt i Bærum på heltid. Nå skal hun lede FO Viken.

Hva gjorde du for å bli valgt?

– Da ledervervet i Viken nå ble ledig, meldte jeg interesse. Jeg ble intervjuet av valgkomiteen, som enstemmig innstilte meg. Jeg har drevet en FO-klubb i Bærum som har hatt sterk medlemsvekst, og jeg har vært synlig i media og i politikk overfor medlemmene. Politisk påvirkning er en sentral del av vervet, og noe jeg synes er morsomt. Det har kanskje blitt lagt merke til?

Hvilket slagord beskriver deg best?

– Inkluderende, positiv, åpen for nye utfordringer! Eller så kan jeg knabbe LO sitt: Større, sterkere, sammen!

Hva vil du gjøre dine 100 første dager i jobben?

– Jeg har limt årsplanen til FO Viken på bordet. Noe av det første som kommer opp er hva som skal være 1. mai-parolen i år. Så skal jeg i gang med å bli kjent med klubbene ute i kommunene. Det skal også være et styreseminar med det nye styret og da skal vi finne på aktiviteter så man blir kjent og snakker godt sammen.

Hva er hjertesaken din?

– Det er å fortsette å jobbe for de mest sårbare, brukerne som trenger oss, og at ansatte har gode arbeidsvilkår og brukerne gode dager. Dessuten: Likelønn!

Hvordan vil du bruke yrkesbakgrunnen i rollen?

– Vi vernepleiere jobber forebyggende og planlegger godt, gjennomfører og evaluerer, så dette vil jeg ta med meg i rollen som leder. Vernepleiere er også opptatt av medvirkning, så jeg vil trekke medlemmene med i ulike prosesser. Det er bare ett år siden jeg jobbet i bolig for utviklingshemmede, så jeg vet mye om hvordan det er på «gulvet» for ansatte.

Sølvi Folkedal, leder FO Vestland

– Jeg ble oppmuntret til å stille til valg og tar denne muligheten, sier Sølvi Folkedal.

– Jeg ble oppmuntret til å stille til valg og tar denne muligheten, sier Sølvi Folkedal.

Sunniva Roumimper

Alder: 52

Bosted: Askøy

Utdanning: Sosionom og master i samfunnsarbeid

Familie: Mann, to barn, yngste er 18 år

Hobby: Frivillig i Norsk Folkehjelp, liker å gå tur

Sølvi Folkedal er utdannet sosionom og kommer fra stillingen som SLT-koordinator i Askøy kommune. Hennes første FO-verv var som studentleder for FO-klubben på Høgskolen i Bergen. Hun har sittet i styret i Vestland og vært i kvinnepolitisk utvalg i FO og kommunepolitiker for SV i Askøy kommune.

Hva gjorde du for å bli valgt?

– Jeg måtte gå noen runder med meg selv før jeg valgte å stille til valg, ettersom jeg da forlater en spennende jobb i Askøy kommune hvor jeg har hatt i oppgave å samordne rus- og kriminalitetsforebyggende tiltak for barn og unge. Men jeg ble oppmuntret til å stille til valg og tar denne muligheten. Jeg er samfunnsengasjert og vil være med å påvirke og skape gode vilkår på arbeidsplassene.

Hvilket slagord beskriver deg best?

– «Fellesskap først!» I individualismens tidsalder trenger vi å løfte slike verdier. For meg er det en kjempestor motivasjon for å drive fagforeningsarbeid. Ellers liker jeg det som står på fanen vår: En dag å leve med, en lønn å leve av, som handler om at vi ønsker sekstimers normalarbeidsdag.

Hva er hjertesaken din?

– At sosialarbeidere skal ha en trygg og god hverdag der de får bidra til å gjøre et faglig godt arbeid. Sosialarbeidere gjør en viktig forskjell i samfunnet! Det er viktig å vise fram hvor viktige bidragsytere vi er og vi må fortsette å jobbe for gode arbeidsvilkår.

Hva vil du gjøre dine 100 første dager i jobben?

– Det blir mange møter og jeg skal etter hvert ut på arbeidsplass-besøk for å bli kjent med medlemmene. Jeg har allerede vært på Høgskolen i Bergen, møtt studenter og stått på stand, og i april skal vi være med på en politisk markering i Bergen kommune mot privatisering av to sykehjem.

Hvordan vil du bruke yrkesbakgrunnen i rollen?

– Det er ikke så lenge siden jeg var i det ordinære arbeidslivet, så jeg forstår arbeidshverdagen medlemmer står i. Jeg har blant annet yrkesbakgrunn fra Nav og barnevern, har jobbet på barnevernsinstitusjon og har også bakgrunn som organisasjonstillitsvalgt.

Christine Fredriksen, leder FO Agder

– For et års tid siden kjente jeg at jeg var klar, sier Christine Fredriksen.

– For et års tid siden kjente jeg at jeg var klar, sier Christine Fredriksen.

Privat

Alder: 41

Bosted: Grimstad

Utdanning: Vernepleier, videreutdanning i psykisk helse

Familie: To sønner på 9 og 14 år

Hobby: Jeg er glad i å trene, er ivrig i crossfit

Christine Fredriksen er utdannet vernepleier og har de siste to årene vært nestleder i FO Agder. Før det var hun sekretær i avdelingen. Hun var forebyggende ruskonsulent i Grimstad kommune før hun gikk inn i FO-verv på heltid i 2020. Hun har også ti års bakgrunn fra Distrikt Psykiatrisk Senter (DPS) i Arendal.

Hva gjorde du for å bli valgt?

– Jeg har visst at tidligere leder Egil Lunde skulle gå av med pensjon, og i og med at jeg har vært nestleder, så har jeg forberedt meg på at det kunne bli aktuelt å stille til valg som leder. For et års tid siden kjente jeg at jeg var klar. Vi har hatt god overføring av kunnskap i avdelingen. Til valgkomiteen var jeg likevel tydelig på at jeg kun stiller, dersom demokratiet vil ha meg.

Hvilket slagord beskriver deg best?

– Haha, jeg er ikke veldig kreativ og måtte nok hatt noen innspillsrunder for å få hjelp med det! Jeg er engasjert og ivrig, men vet ikke om det er et slagord akkurat?

Hva er hjertesaken din?

– Jeg er opptatt av et organisert arbeidsliv og tryggheten det gir, og det er motivasjonen for å engasjere meg i verv i FO. Jeg er faktisk blitt overrasket over hvor mye rusk og rask det kan være på arbeidsplasser. Hvor viktig det er å ha en fagforening i ryggen tror jeg noen undervurderer, så dette vil jeg fremsnakke. Jeg er også glad i sosialfaget og brenner for å framheve hvor viktig faget er på mange arbeidsplasser i samfunnet.

Hva vil du gjøre dine 100 første dager i jobben?

– Vi er tre stykker i Arbeidsutvalget (AU) som nå legger plan for året. Vi er et godt team og planlegger blant annet styreseminar, jobbsøkerkurs for studenter og kurs i lokale forhandlinger. Vi er opptatt av å planlegge godt og kommunisere ut til representantskapet og medlemmene, så de vet hva vi driver med.

Hvordan vil du bruke yrkesbakgrunnen i rollen?

– Jeg har store deler av yrkeslivet jobbet med psykisk helse, og det er noe jeg kan dra nytte av i kontakt med både medlemmer og arbeidsgivere, spesielt i betente medlemssaker. Yrkesbakgrunnen gjør meg nok godt rusta til å snakke med mennesker på en god måte og ha dialog. Vernepleiere er også opptatt av struktur og planlegging i arbeidet, og det er også noe jeg kan bruke i rollen.

Runa Hjertø, leder FO Trøndelag

– Jeg er opptatt av fellesskap og å løfte i lag, sier Runa Hjertø.

– Jeg er opptatt av fellesskap og å løfte i lag, sier Runa Hjertø.

Hanna Skotheim

Alder: 40 år

Bosted: Trondheim

Utdanning: Sosionom

Familie: To barn, tre papegøyer, en hund og tre akvarium

Hobby: Fridykking, havfrue-instruktør og scuba-diving

Runa Hjertø er utdannet sosionom og har de siste åtte årene vært hovedtillitsvalgt for FO i Trondheim kommune. Før hun ble tillitsvalgt på heltid jobbet hun i barnevernstjenesten i Trondheim. Hun har også yrkeserfaring fra rusomsorgen og fra bo- og aktivitetstilbud for utviklingshemmede. I ti år var hun dessuten renholder på FO-kontoret i Trondheim.

Hva gjorde du for å bli valgt?

– Jeg ble foreslått og stilte meg disponibel. Jeg snakket også med tillitsvalgte og medlemmer for å høre om de syntes det var en god idé at jeg stilte til valg. Jeg var på intervju med valgkomiteen og er veldig motivert for vervet.

Hvilket slagord beskriver deg best?

– Jeg er opptatt av fellesskap og å løfte i lag, så det må bli noe alla dette: Sterke fellesskap.

Hva er hjertesaken din?

– Jeg er opptatt av god sosialpolitikk og et raust samfunn med plass for alle og gode levevilkår. Likelønn er også en sak som er viktig for meg!

Hva vil du gjøre dine 100 første dager i jobben?

– Det er å bygge en sterk fagforening med et godt fellesskap av tillitsvalgte og medlemmer. Vi må løfte sosialpolitikken i fylket og vise fram det gode arbeidet FO-medlemmer gjør, som dessverre har for dårlige rammer. Noe av det første som kommer opp er seminar med AU (Arbeidsutvalget). Jeg vil at medlemmene i fylket skal kjenne at «Fo er min organisasjon» – her skal vi få til masse sammen!

Hvordan vil du bruke yrkesbakgrunnen i rollen?

– Vi som er sosialarbeidere er gode på å løfte folk og fag og disse egenskapene vil jeg bruke i rollen. Jeg har lært mye om det gjennom jobbene jeg har hatt, å lytte og finne gode løsninger sammen.

Lurer du på hvem som leder de andre avdelingene i FO?

Heidi Elisabeth Pedersen, leder FO Finnmark:

Sunniva Roumimper

Gøril Madsen, leder FO Troms:

Skjalg Bøhmer Vold

Gunhild Holte, leder FO Nordland:

Sunniva Roumimper

Torill Brunsvik, leder FO Møre og Romsdal:

Kjell Langmyren

Hilde Slotnes, leder FO Rogaland:

Marie von Krogh

Torunn Bredvei Steinsholt, leder FO Vestfold og Telemark:

Sunniva Roumimper

Lisbeth Norshus, leder FO Oslo:

Sunniva Roumimper

Olav Neerland, leder FO Innlandet:

Sunniva Roumimper