JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Disputas

Odd Morten Mjøen

Privat

11.12.2020
19.04.2022 11:29
«Å arbeide i noens hjem. Ideologi og praksis i bofellesskap for personer med utviklingshemming»

Mjøen forsvarte sin ph.d. på Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, Institutt for sosialt arbeid. Avhandlingen undersøker faktorer som påvirker ansattes muligheter til å realisere politiske idealer og mål for tjenestene. Den har et profesjonsperspektiv og drøfter hvordan tjenesteyterne forstår sitt arbeid og sin rolle. Et viktig funn er at lederens evne til å kommunisere samfunnsoppdraget og organisere tjenestene slik at faglig refleksjon og utvikling sikres, er avgjørende for realiseringen av målene. Et annet interessant funn er betydningen fysisk utforming av boligen og organisering av tjenestene har for de ansattes oppfatning av egen yrkesrolle i arbeidet med å realisere målene.

Vi kan slå fast at det fortsatt er et stykke igjen før vi har realisert politiske idealer og mål, som likestilling og likeverd, selvbestemmelse og deltakelse og inkludering for personer med utviklingshemming, konkluderer Mjøen.

11.12.2020
19.04.2022 11:29