JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Disputas

Inger Sofie Dalhø Husby

Privat

11.12.2019
21.08.2023 17:14
«Samarbeid med barn. En utforskende analyse av samarbeidspraksiser med barn i barneverntjenesten med vekt på barns perspektiver»

Husby disputerte 24. juni 2019 for ph.d.-graden i sosialt arbeid ved NTNU. Avhandlingen diskuterer viktige bærebjelker i samarbeidet mellom barn og barnevernsarbeidere. Det legges til grunn at samarbeid handler om å finne nyskapende løsninger på oppgaver partene har felles, men at dette er utfordrende fordi barn opplever lite reell medvirkning. Avhandlingen baserer seg på intervjuer med barn og foreldre i barnevernet. Barna har fortalt om kontakten med barnevernarbeidere og andre involverte fagpersoner. Foreldrene har gitt et blikk inn i foreldreperspektivet på kontakten mellom barn og fagfolk. Funnene viser at tillit til fagpersoner er avgjørende for om barnet vil samarbeide. Fagfolk som er i stand til å se når barn er i trøbbel og modige nok til å ta dette opp ved en passende anledning og i en passende dose, gis tillit. I tjenester som evner å endre praksis i tråd med funnene, er sjansen større for at barn opplever reell medvirkning. Funnene kan brukes til en kritisk gjennomgang av barnevernets praksiser.

11.12.2019
21.08.2023 17:14