JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Disputas

Anne Halvorsen

21.06.2010
21.08.2023 17:14
Anne Halvorsen, forsker/instituttleder ved UiA, disputerte for doktorgraden ved Universitettet i Bergen i februar med avhandlingen Fag, ferdigheter og følelser. Om kunnskapsutvikling i sosialt arbeid.

Sentralt i denne avhandlingen er spørsmålene om hvordan en forstår og forholder seg til ulike former for kunnskap i forskning og i praksis, og hvordan ny kunnskap kan utvikles i skjæringsfeltet mellom disse.

Sosialt arbeids praktiske orientering og opprinnelse har ført til at erfaring, praktiske ferdigheter og personlig egnethet tillegges stor betydning. Det har imidlertid foregått en akademisering av faget med økt fokus på forskning og teoretisk kunnskap. Likevel beskrives kunnskapsgrunnlaget som usikkert og i for liten grad kunnskapsbasert, og det uttrykkes bekymring over manglende tilknytning til forskning.

En av konklusjonene i avhandlingen er at forskningen kan gjøres mer relevant og tilgjengelig for praksis og at forskning vil få tilgang til et bredere grunnlag for teoriutvikling gjennom nærmere samarbeid med praksis. Videre hevdes det at praksis vil tjene på både å ta i bruk forskning og å utvikle arbeidsmetoder, som i større grad er basert på prinsipper fra vitenskapelig virksomhet.

21.06.2010
21.08.2023 17:14